Bescherming tegen manipulatie

Geminy rozetten worden geproduceerd uit staal en worden extra gehard voor een hoge weerstand tegen aanvalsmethoden als boren en zagen. De afsluiting met de Geminy stiftentechnologie is bestand tegen de hedendaagse "slimme openingstechnieken" en de speciale gereedschappen die zijn ontwikkeld om deze vakkundig en snel toe te passen.

Een korte toelichting voor degenen die minder vertrouwd zijn met bouwkundige beveiliging: De sleutelentree is het punt waar met een mechanisch passend identificatiemiddel, de sleutel, het slot kan worden bediend. Het slot is het element dat de toegangsdeur verbindt met de rest van de constructie, en daarmee de fysieke weerstand van de constructie oplevert.

Een aanvullende bescherming van de cilinder heeft beperkt nut als er geen sterk slot in een degelijke constructie is toegepast. Als wel aan deze voorwaarden is voldaan vormt de cilinder een zeer kwetsbare schakel in de beveiligingsketen. Standaard cilinders worden veelvuldig afgebroken, uitgeboord, open gestoken, of ontdaan van de cilinderkern waarna het slot eenvoudig kan worden bediend.